promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen állapotban van most Zente, akinek 700 milliót gyűjtött az ország – videó
Borítókép:  Zente / rtl.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kétéves kisfiú szépen fejlődik, és ennek szerencsére még a járványhelyzet sem tud az útjába állni.

Szinte csoda volt, ahogyan tavaly az egész ország szívét meghódította a kis Zente története, hiszen a születésénél fogva gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő kisfiú állapotán csak egy 700 millió forintba kerülő készítmény, a Zolgensma tudott segíteni, a szülők pedig az emberek segítségével össze tudták gyűjteni ezt a rengeteg pénzt.

Hatalmas volt az öröm, és szerencsére hatott a szer, így a kétéves fiú már szépen fejlődik, még úgy is, hogy a koronavírus-járvány miatt nincsenek jelenleg kezelések, csak otthon tudják csinálni azt, amit kell.

Most az RTL Híradóban láthattunk egy friss videót a családdal, ami alapján megkönnyebbülhetünk, hiszen Zente már tud egy picit önállóan állni, és még bringázni is. Persze ehhez kell egy speciális felszerelés, amit Milánóból szerzett be a család, és amint lehet, ismét kimennek az újabb segédeszközökért, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak a javuláshoz.

„Igazából most tapasztalja meg azt, hogy hosszabb ideig milyen ilyen perspektívából látni a világot, milyen érzés a testnek az, hogy ő áll, illetve úgy, hogy végre nem fogja őt senki”

– mondta a boldog és hálás anyuka, aki láthatóan nagyon örül annak, hogy a fia ilyen szépen gyógyulgat. Itt lehet megtekinteni a teljes riportot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás