promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fel akartak robbantani egy budapesti üzletet, mert túl sokan vásároltak
Borítókép:  AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minek vásárol mindenki a járvány idején? Egy férfi Molotov-koktéllal tett volna pontot az ügy végére.

Úgy néz ki, hogy sokan egyre nehezebben bírják a karantént, és kezd az agyukra menni a dolog. Volt már arra példa, amikor egy nő elkezdte leköpködni, és leköhögni az árukat egy boltban, ezzel pedig 11 millió forint értékű áru ment veszendőbe.

Ez Amerikában volt, és nem nagyon fordult elő több ilyen, mivel a hatóságok iszonyatosan keményen lépnek fel bárkivel szemben, aki a járvány alatt mások egészségét veszélybe sodorja. Magyarországon ezt a sztorit is sikerült lepipálnunk, mivel valaki úgy akarta vírusmentesíteni az egyik boltot, hogy felrobbantja az egészet. Ha ez nem lenne elég, ezt még saját maga jelentette be a rendőrségnek.

A Fővárosi Főügyészség  tájékoztatása szerint az 54 éves férfi még április 23-án, a délutáni órákban hívta fel a 112-es segélyhívót, ezután pedig előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet.

A telefonáló nem sokkal később megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt – azt sajnos nem tudtuk meg, hogy mit. A rendőrség azonosította a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje el a férfi letartóztatást. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója (egyetértve az ügyészséggel) a hétfői napon, egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás