promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világszínvonal: kevesen köszönnek úgy, ahogy a magyarok
Borítókép:  FANATIC STUDIO / GARY WATERS / S / FST / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Smiling Report (azaz Mosolyfelmérés) idei jelentéséből kiderül, hogy világszínvonalon állnak a magyar értékesítők a köszönés területén. 

Ebben az évben is elkészült a Mosolyfelmérés az MSPA Europe/Africa (Mystery Shopping Professionals Association Europe/Africa) és a Better Business World Wide jóvoltából. A 2020-as jelentés már sorozatban tizenhatodik éve elkészülő globális kutatás, amely a Föld 68 országára terjed ki. A friss jelentés még a 2019-es naptári évet, vagyis a koronavírus előtti állapotokat dolgozta fel, a kérdések a vevőket fogadó mosolyra és köszönésre, valamint a kapcsolt értékesítésre vonatkoztak. A kutatást végzők összesen több mint 4,9 millió értékelést gyűjtötték össze.

S, hogy Mosolyfelmérés alapján hogy állunk mi, magyarok? 

  • Mosolygásban közepesek a magyar értékesítők. Az üzletekbe betérő magyar ügyfelek 84 százalékára rámosolyogtak, ezzel az eredménnyel a világ középmezőnyéhez tartozunk. Az élen Grúzia végzett a maga 99 százalékával, a legkevesebb mosolyra pedig a szerb vevők számíthatnak.
  • A magyar értékesítők a köszönés tekintetében világszínvonalon állnak. Magyarország ebben a kategóriában az ötödik helyen végzett, 95 százalékos teljesítménnyel. Ennél jobb eredmény, 96 százalékkal csak az osztrákok, a svájciak és az azeriek értek el.
  • A Mosoly-jelentésben a kapcsolt értékesítés a 2004-es indulás óta minden esztendőben kevesebb pontot kapott, mint a mosoly és a köszönés, de idén minden eddiginél nagyobb, 17 százalékos fejlődéssel ez a mutató egészen 68 százalékig emelkedett. A magyarok 53 százalékkal a középmezőnyben foglalnak helyet Argentínával és Izlanddal holtversenyben.

„Érdekesség, hogy a kapcsolt értékesítés átlagmutatóiban egyik iparág sem rontott, így kijelenthető, hogy az ügyfélkiszolgálás ezen területe kilőtt a vizsgált 2019-es évben”

 – mondta Mózes István, a magyar eredményeket összegyűjtő ClientFirst Consulting ügyvezetője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás