promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: 156-ra emelkedett a halálesetek száma hazánkban
Borítókép:  MTI Fotó
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nap alatt 14 beteg halt meg koronavírusban Magyarországon és 111-gyel 1763-ra emelkedett a fertőzöttek száma.

A koronavirus.gov.hu péntek reggeli adatai szerint már 1763 azonosított koronavírus-fertőzött van Magyarországon, de már 207-en gyógyultan távoztak a kórházból a járvány kitörése óta. Innentől 18-ra nőtt Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is, ami jelentősen megemelte a halálozási rátát.

Jelenleg 847 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ebből 63-an vannak súlyosabb állapotban, vagyis lélegeztetőgépre szorulnak. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal szerint 12 ezer 401-en vannak hatósági házi karanténban. Az eddig elvégzett mintavételek száma pedig 41 ezer 590-re nőtt.

Továbbra is Budapesten (883 ember) és Pest megyében (259) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (128), Győr-Moson-Sopron megye (63), Csongrád megye (54), Borsod-Abaúj-Zemplén (52) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (43). Békés megyében (12) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Egyelőre maradnak a korlátozások

„Még nem lehet lazítani a járvány miatt elrendelt korlátozásokon, egyelőre fenn kell tartani azokat”

 - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szeretné, ha visszatérne az emberek élete a normális kerékvágásba, de még nem meri azt mondani, hogy lazítsanak. Ha viszont Ausztriában beválik bizonyos tiltások feloldása, a fertőzések száma pedig nem nő, akkor majd Magyarországon is el lehet gondolkodni ezen.

A kormányfő arról is beszélt, előbb-utóbb nem lehet majd elkerülni, hogy Budapesten sajátos szabályokat léptessenek életbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta: úgy számol, hogy a járvány csúcsa még előttünk van, az igazán nehéz szakasz most jön, a következő napokban a megbetegedések számának nagyobb ütemű emelkedésére kell számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás