promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változtattak a dohányboltok nyitvatartásán
Borítókép:  MTI / Mészáros János
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Innentől csak délután 3-ig mehetsz le cigiért.

Zakatol a koronavírus: 11 krónikus beteg hunyt el, és egy nap alatt 210-zel nőtt, így 1190-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban.

Közben megjelent az új kormányrendelet a kijárási korlátozás meghosszabbításáról, ez azonban nem meghatározott időszakra szól. Hetente fogják vizsgálni a helyzetet, és ez alapján döntenek majd, hogy meddig maradjon életben.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 1255 intézkedést hajtottak végre a kijárási korlátozásokat megszegőkkel szemben, ebből 665 esetben csak figyelmeztetést alkalmaztak.

Aki nem alapos indokkal hagyja el az otthonát, az továbbra is figyelmeztetésre, helyszíni bírságra vagy akár feljelentésre is számíthat.

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.

Sokan jelezték, hogy a trafikok gyakorlatilag kocsmaként kezdtek el funkcionálni: a többség odabent megvette az italát, majd a bolt körül beindult a fogyasztás, és a beszélgetős buli.

A piacok nyitvatartásával kapcsolatos szabályokat a települési önkormányzatok, a fővárosban a kerületi önkormányzatok határozhatják meg, ugyanakkor biztosítaniuk kell a 65 évesnél idősebbeknek azt az idősávot, amelyben kizárólag ők vásárolhatnak ott.

A kormányrendelet kitér arra, hogy a rendőrség illetve katonaság eljárhat a polgármesterek által hozott szigorúbb döntések betartása érdekében. Ezekért a lakóhelyetek hivatalos oldalát, vagy Facebook oldalát kövessétek, mivel ott minden egyéni döntést bejelentenek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás