promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lesz az érettségivel a járvány miatt?
Borítókép:  MTI Fotó / Balázs Attila
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dél-Korea már egy szokatlan, de elég hatékony megoldást talált erre a kérdésre.

Nem lennék most az érettségizők helyében, mivel egyértelmű, hogy nem tudnak rendesen készülni, és a stresszre rátesz egy lapáttal a bizonytalanság. A kormány hivatalos döntéseket még nem hozott, de már a háttérben elkezdtek kidolgozni rengeteg forgatókönyvet.

Maruzsa Zoltán államtitkár legutóbb azt mondta, hogy minden diák folytassa tovább a felkészülést, azonban, hogy melyik döntésük alapján fogják megtartani, azt az akkori helyzet fogja eldönteni.

„Még nem jött el az idő, hogy meghozzuk ezeket a döntéseket. Mindenképpen megpróbáljuk még húsvét előtt ismertetni a terveket”

– jelezte az államtitkár.

Sok minden megtörténhet, például eltörölhetik a szóbeliket, de a lerövidítéshez lehet bevetik azt is, hogy a diákok csak azokból a tárgyakból érettségizzenek, ami a felvételijükhöz kell.

Dél-Koreában nem érettségit tartottak, hanem Anszan városát fenntartó Ansan Urban Corporation által meghirdetett álláspályázati vizsgát, amire rengetegen jelentkeztek. A Reuters közétett egy videót, miképp oldották meg a dél-koreaiak a helyzetet: egy nyitott stadionban tartották meg a tesztírást, és az embereket öt méteres távolságba helyezték egymástól.

A legfontosabb, hogy a pályázók nincsenek zárt térben, ami nagyon nagy százalékban lecsökkenti a fertőzés kockázatát. Az egyik álláskereső elmondta, hogy szokatlan volt a zöld gyepet látni, amikor lenézett. A szabad ég azonban még csökkentheti is az izgalmat, mivel nyugalmat sugároz, egy idő után meg úgyis csak a feladatokkal törődik az ember.

Nos, érettségizők? Írnátok a tavaszi napfényben életetek egyik legfontosabb tesztjét?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás