Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megható vallomás: ez volt Csukás István utolsó kívánsága a halála előtt

Megható vallomás: ez volt Csukás István utolsó kívánsága a halála előtt

Élet

Megható vallomás: ez volt Csukás István utolsó kívánsága a halála előtt

Élet

Baranyecz János - 2020.04.03. 22:02

A Süsü, sárkány megálmodója most lett volna 84 éves, és egy kedves barátja elárulta, hogy mire vágyott leginkább az utolsó percekben.

Február 24-én hunyt el 83 esztendős korában Csukás István, akinek a Pom-pom meséi, Süsü, sárkány, Mirr-murr, Nagy Ho-ho-ho-horgász, Keménykalap és krumpliorr, Nyár a szigeten és A legkisebb ugrifüles című alkotásokat is köszönhetjük, amiken rengeteg ember nőtt fel az országban.

Hatalmas űrt hagyott maga után a nemzet művésze, aki 2017-ben veszítette el feleségét, és azóta magányosan élt. A Blikk értesülései szerint a szomszédban lakó hűséges barátai, Kovács Ferenc és Katalin szinte minden egyes nap vele ebédeltek, és az utolsó időszakban is mellette voltak. Katalin most elárulta, hogy mi volt Csukás István utolsó kívánsága:

„Nem tudom feledni az utolsó szavait. A kórházban voltam nála látogatóban, és amikor búcsúztunk, azt mondta: »Még megcsinálja az orvos ezt a kis beavatkozást, és hétfőn már megyek is haza. Sütsz nekem lángost?« Megígértem neki, hogy azzal várom, de a lelkére kötöttem, hogy fogadjon szót a doktoroknak. Most is látom, ahogy visszamosolygott. Így szeretnék emlékezni rá, mint egy ősz gyerekre, aki mindig és mindenhol az örömöt kereste.”

Elmondása szerint még idős korában is folyamatosan új történeteken törte a fejét az elismert mesélő, akinek kevés igazán jó barátja volt, de ők közéjük tartoztak: sűrűn kártyáztak, közösen szilvesztereztek, és ott voltak egymásnak a hétköznapokban.

Borítókép: Csukás István / fidelio.hu