promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A nehéz időkben is lehet stílusosan segíteni” – interjú Novoszádi Zoltánnal
Borítókép:  Novoszádi Zoltán / novossadi.com
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Novoszádi Zoltán, a Novossadi & Co. arca és tervezője tökéletes megoldást talált arra, hogyan élje túl ezt a szörnyű, járványos időszakot úgy, hogy közben másokon is segít.

Budapest igazán előkelő helyén, a Váci utcában van üzlete Novoszádi Zoltánnak, akinek öltönyeit, ingjeit sok befolyásos ember viseli, hiszen luxusminőséget képviselnek az anyaghasználatukkal, és valóban stílusosak. Évek óta a hazai divat egyik ismert arca, akinek magabiztos helye van a szakmában, de a koronavírus-járvány ugyanúgy, mint például a turizmust, vagy a vendéglátást, a ruhaipart is megviselte. Komoly döntéseket kellett hoznia, de szerencsére az évek tapasztalata segítette őt abban, hogy megtalálja a túlélés kulcsát a Gentlemask termékeivel, ráadásul közben még segít is a rászorulókon.

– Milyen hatással volt a tervekre a járvány, és honnan jött a nagy ötlet?
 Idáig csak méretre készítettünk inget és öltönyt, de idén először szerettük volna a turistákat készletről is kiszolgálni. Ehhez vettünk kétszáz méter, első osztályú anyagot, de közben hirtelen hatalmasat fordult a koronavírus-járvány miatt a világ. Gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra megszűntek a megrendelések, az embereink érdekében pedig nagyjából két napunk volt eldönteni, hogy mi legyen, hogyan tovább. Ekkor tapasztaltuk a megrendítő maszkhiányt, és úgy gondoltuk, hogy ha már van hozzá anyagunk, akkor megcsináljuk luxuskivitelben.

Így felvetődött a kérdés, hogy vagy maszkot csinálok, vagy bezárom az üzletet.

A képen Novoszádi Zoltán Gentlemaskben.

– Nehéz volt átállni a maszkok készítésére?
– Igazából a döntést volt talán a legnehezebb meghozni, mert már láttam magamban azokat a gyönyörű ingeket, amiket csinálni fogok az anyagból. Guy Ritchie filmje, az Úriemberek inspirált engem, azon belül is a különleges melegítős banda.

Muszáj volt mindenki érdekében meglépni ezt, hiszen úgy látszik, hogy Istennek más tervei voltak velem.

Így különlegesebbé tudjuk tenni azokat az alkalmakat, amikor arcmaszkot kell viselnie az embernek a biztonságért. Az volt az igazi kihívás, hogy valós védelmet is nyújtsanak a termékeink, ezért ISO-minősítésű szűrővel is elláttuk őket, amiket a légtisztítókban használnak.

– Hogy jött a Gentlemask név, és mivel jobbak ezek a termékek, mint a többi arcmaszk?
– Azért lett Gentlemask, mert minden eladott tíz darab után egyet jótékonysági céllal felajánlunk. Most például a Dunaharaszti Önkormányzatnak adtunk belőle ajándékba száz darabot, így a nehéz időkben is lehet stílusosan segíteni. Emberek ezreinek a megélhetése függ attól, hogy tudunk-e ilyenkor segíteni egymásnak.

Mi különleges, kézzel készített, minőségi maszkot gyártunk, a vásárlók pedig hazai terméket vesznek, amivel segítenek egy magyar cégnek, hogy átvészelje.

Egy Gentlemask terméket mosni is lehet, így hosszabb ideig használható, nagyobb védelmet nyújt, mint mondjuk egy papírmaszk, ráadásul jóval kényelmesebb is. Erről árulkodik az is, hogy a visszajelzések alapján nem szorít a gumija, és egy átlagos arcmaszkkal szemben még az arcbőrt sem sérti alapesetben.

A képen Dunaharaszti polgármestere, Dr. Szalay László és Novoszádi Zoltán.

Novoszádi Zoltán ezzel nem csupán stílust hozott az arcmaszkok világába, de még emberséget is mutatott azzal, hogy másokra is gondol. Minden tizenegyedik terméket jótékonysági célra ajánl fel, így aki szeretne támogatni egy hazai üzletet, és vásárolna magának Gentlemask terméket, az ezen az oldalon megtalálhatja őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás