promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetnek a meteorológusok, hosszú idő után először közöltek ilyet

Figyelmeztetnek a meteorológusok, hosszú idő után először közöltek ilyet

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Régóta nem érkezett ilyen figyelmeztetés a meteorológusoktól.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb időjárás-jelentése szerint továbbra is ilyen marad az idő, számottevő csapadék a közeljövőben nem várható, és lehűlésre sem kell számítani. Az ég felhős lehet ugyan, de ebből nem lesz jelentős eső. November elejéig még marad ez az idő, aztán elkezd kicsit hűlni a levegő, de ekkor sem beszélhetünk drasztikus lehűlésről.

Most azonban érkezett egy figyelmeztetés a meteorológusoktól, amilyet hosszú idő után először adtak ki. Ugyan riasztás nem kellett emiatt kiadni, de azért megjegyezték, hogy péntekre virradó éjszaka az Északi-középhegység völgyeiben, az Alföld középső és keleti részén, valamint a nyugati határvidéken helyenként (sűrű) köd képződhet, mely péntek délelőtt lassan fokozatosan feloszlik.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint csütörtök éjszaka a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, a Dél-Dunántúlon kisebb eső is előfordulhat, ugyanakkor reggelre már elkezd szakadozni a felhőzet. Másutt általában derült lesz az ég, főleg az ország keleti felén pára, köd képződhet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország keleti, derült tájain -1 és +6, míg a felhősebb Dunántúlon általában 6 és 10 fok között alakul.

Pénteken a pára, köd a keleti területeken feloszlik, délnyugaton szakadozik a felhőzet, délelőttől már nagyrészt derült idő várható. A déli tájakon délelőttig gyenge eső nem zárható ki. A keleti, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.