promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már most eldőlt, hogy fehér lesz-e a karácsony Magyarországon, tényleg bizhatunk ebben a népi hiedelemben?

Már most eldőlt, hogy fehér lesz-e a karácsony Magyarországon, tényleg bizhatunk ebben a népi hiedelemben?

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Változik kicsit az időjárás, fontos ez a nap, abból a szempontból, hogy fehér lesz-e a karácsony.

Az elmúlt napokban nagyon nyugodt idő volt Magyarországon, ám most egy kicsit változik majd az idő október 23-ra, hiszen egy hidegfront súrolja hazánkat. Ez pedig azt jelenti, hogy nedvesebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé szerdán, ám ez a csapadékviszonyokban nem igazán fog meglátszani majd, ám ennek ellenére sok helyen majd megvastagszik a felhőzet felettünk.

Lehet csapadék.

De jelentős változás nem várható majd hazánkban.

A hétvégére viszont ismét az anticiklon lesz majd az erősebb. Szerda hajnalban helyenként majd köd is képződhet,  csapadékra reggelig még kicsi az esély, legfeljebb az északnyugati határszélen fordulhat elő szitálás a HungaroMet meteorológusainak előrejelzése szerint. Szerda délelőtt az ország nagy részén több órás napsütésre van kilátás, majd délután nyugat felől fokozatosan vastagszik meg a felhőzet, de legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő helyenként gyenge eső, kisebb csöpörgés.

Íme a HungaroMet videós előrejelzése térképekkel, hogy az ország egyes részein milyen maximumok várhatók szerdán, október 23-án:

Fehér lesz-e a karácsony?

Érdekesség, és erről már a VAOL ír, hogy a néphiedelem szerint a karácsonyig tartó időszak időjárását Orsolya napja dönti el. Az Orsolya-napi szép idő pedig azt mondja nekünk a régiek megfigyelése alapján, hogy karácsonyig is eltarthat, tehát ezek szerint nem lesz fehér karácsonyunk, de nagyon sok ilyen nap van még az évben, amelyet a régiek megfigyeltek, és ezek alapján tudták, hogy mire számítsanak majd.

Ebben a cikkünkben foglaltuk ezeket részletesen össze: