promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: Most már elkerülhetetlen, egyenesen felénk tart, szerdán ér ide a hidegfront

Időjárás: Most már elkerülhetetlen, egyenesen felénk tart, szerdán ér ide a hidegfront

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nyakunkon a hidegfront, és már azt is tudni, milyen hatással lesz időjárásunkra.

Sziklaszilárdan megvetette a lábát hazánk felett az anticiklon, ami továbbra is befolyásolja időjárásunkat. A kellemes, őszi napok a hét elején is kitartanak, ám hétfőn a nyugati országrészben többfelé megélénkülhet a szél, Sopron térségében meg is erősödhet. A Brit-szigetek felett tombol jelenleg viharos széllel egy ciklon, ami egyre inkább észak-kelet felé tolódik, ám ez várhatóan nem fogja elérni Magyarországot.

Az viszont most már elkerülhetetlen, ami szerdán ér ide hozzánk, ugyanis egyenesen felénk tart egy hidegfront, ami szétesőben van, éppen ezért nem fog sok vizet zavarni, ha eléri a Kárpát-medencét.

A meteorológusok szerint a hidegfront napján is marad a száraz, napos idő, a hőmérséklet sem fog visszaesni; tehát kijelenthetjük, hogy ez a front most semmilyen hatással nem lesz az időjárásunkra. Ugyanígy a folytatás sem tartogat komoly változásokat, október végéig már biztos marad ez az idő, csapadékra nem kell számítani.

Várhatóan október 29-én kezd majd lehűlni a nappali hőmérséklet, Szegednél már csak 14 fokos nappali csúcsokat jósolnak november elejére.

Ami az október 21-ei, hétfői időjárást illeti: a pára és ködfoltok feloszlása után napos idő várható, a fátyolfelhőzet napközben a legtöbb helyen csökken. A délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. Késő estére nagyrészt 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.