promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: pénteken sem ússzuk meg eső nélkül, ebben az országrészben kell csapadékra számítani

Időjárás: pénteken sem ússzuk meg eső nélkül, ebben az országrészben kell csapadékra számítani

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Mutatjuk, pénteken hol fog esni az eső.

Hazánkat csütörtökön érte el a pár napja még Kirk névre keresztelt hurrikán legyengült, mérsékeltövi ciklonná szelídült formája. A frontrendszere mentén sokfelé volt eső, zápor, néhol az ég is megdörrent. Pénteken már nagyrészt naposabb időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, de a keleti harmadban kialakuló összeáramlási zóna mentén több lehet a felhő, és helyenként zápor, egy-egy zivatar sem kizárt.

A mai napra kiadott veszélyjelzés szerint délelőttig kelet felé elhagyja térségünket a csapadékzóna, keleten egy-egy helyen nem kizárt, hogy bedörren az ég. Péntek délután egy összeáramlási zóna mentén északkeleten fordulhat elő egy-egy zivatar.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a tartós csapadék délelőtt keleten is megszűnik, a frontális felhőzet elvonul, mögötte azonban főleg az ország keleti harmadán erőteljes marad a felhőképződés. Arrafelé a déli óráktól záporok kialakulása valószínű, egy-két helyen az ég is megdörrenhet. Másutt alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, az északnyugati tájakra sodródhat még be néhány zápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Mi várható hétvégén?

Szombat reggel főleg a Dunától keletre lehet pára, köd, rétegfelhőzet, amely napközben szakadozik, gomolyosodik, nyugatról fátyolfelhők is érkeznek, emellett általában többórás napsütés várható. Inkább csak északon, északkeleten fordulhat elő éjjel elvétve szitálás. Az északi, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkül. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Inkább csak északon fordulhat elő néhol gyenge eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati, majd az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 10, a csúcsérték 15 és 22 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb idő.