promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: friss hírek a Magyarország felé tartó hurrikánról

Időjárás: friss hírek a Magyarország felé tartó hurrikánról

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Hírek jöttek a Magyarország felé tartó, úgynevezett ex-hurrikánról, ami csütörtökön ér ide.

Európa nagy részének időjárását jelenleg frontok és ciklonok alakítják, ezért döntően felhős, csapadékos, és szeles az idő. A Kirk nevet viselő hurrikán szépen lassan eléri Franciaország nyugati részét, de a meteorológusok szerint ekkor már ex-hurrikánként tekinthetünk rá. Az előrejelzések szerint Franciaországban a legerősebb széllökések elérhetik majd a 130 km/h-t is.

Ez az ex-hurrikán fogja majd napokon belül elérni a Kárpát-medencét is, csütörtökön éjszaka viharossá fokozódik majd a déli, délnyugati szél a Dunántúlon, és elered az eső.

Pénteken aztán szakadozni kezd majd a felhőzet, és csökken a csapadékhajlam - ezen a napon már csak az ország északkeleti részén lehet számítani esőre. A hőmérséklet viszont jó néhány fokkal vissza fog esni csütörtökhöz képest, ugyanis míg csütörtökön még 22 és 27 fok között lesz a nappali csúcs, addig péntektől már jóval 20 fok alá süllyed.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a keddi napon az északkeleti tájakon lévő alacsonyszintű felhőzet és a ködfoltok délelőtti megszűnését követően általában napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű, de az északkeleti határ mentén ennél néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő.