promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hurrikán süvít Magyarország felé, már biztos eléri hazánkat is

Hurrikán süvít Magyarország felé, már biztos eléri hazánkat is

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Markáns hurrikán tűnt fel a radaron, ami nemsokára Magyarországot is eléri majd.

Változékony lesz hazánk időjárása ezen a héten. Hétfőn és kedden még melegedés várható, kedden többfelé 25 fok is lehet a nappali csúcshőmérséklet, aztán szerdán érkezik egy hidegfront, amivel megkezdődik a visszahűlés, és csapadék is lesz.

A java viszont várhatóan csak pénteken jön: az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta a figyelmet egy, jelenleg az Atlanti-óceán felett kavargó markáns ciklonra, ami tulajdonképpen egy hurrikán, ami a hét közepén fogja elérni Franciaországot, és sajnos úgy tűnik, hogy Magyarországhoz is eljut majd - igaz, már gyengült formában.

Ez a hurrikán majd egy markáns hidegfront formájában fogja kifejteni hatását hazánkban, csapadékot, lehűlést, és viharos szelet hoz magával.

A hurrikánról a meteorológusok folyamatosan hírt fognak majd adni a napokban, de egyelőre foglalkozzunk a hétfői időjárással. A párásság és a köd, rétegfelhőzet reggeli, délelőtti megszűnését követően hazánk nagyobb részén már napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban csak várhatóan a déli óráktól csökken számottevően a felhőzet, arrafelé kisebb eső, szitálás még lehet. A délnyugatira forduló szél napközben többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. Késő este jobbára 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek.

Bővebb információ a hét eleji időjárásról és a hurrikánról az alábbi videóban: