promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jókora zuhé szakad a nyakunkba, már robog felénk a kiadós esőmennyiség

Jókora zuhé szakad a nyakunkba, már robog felénk a kiadós esőmennyiség

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Jön a változás, és nem kevés esőt hoz magával.

A hét első felében megnyugszik a légkör, emiatt csípős reggelek lesznek, helyenként 0 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, talajmenti fagyra is kell számítani. Legközelebb szerdán érkezhet térségünkbe egy újabb hullámzó frontrendszer, emiatt növekszik a felhőzet és a csapadékhajlam. A hét közepén viszont már jókora zuhé szakad a nyakunkban, az előrejelzések szerint mind a Dunántúlon, mind a Tiszántúlon egyaránt várható kiadós mennyiségű eső.

Emiatt már ki is adtak szerdára egy veszélyjelzést; igaz, eddig csak egyetlen vármegyére. Jelen pillanatban még csak Zala megyére van érvényben a riasztás, mert ott azon a napon 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Hétfőn többfelé szeles lesz az időjárás.

A hét elejére kiadott előrejelzések szerint a felhős részeken is szakadozik a felhőzet, délután - helyenként jobban szétterülő - gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, csapadék nem várható. Elsősorban a Tiszántúlon élénk marad az északi szél, sőt néhol időnként erős széllökés sem kizárt, ugyanakkor az ország többi részén többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Emellett az Észak-Dunántúlon már délire fordul az áramlás. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.