promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jönnek az első fagyok, 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, nagy változás küszöbén áll az időjárás

Jönnek az első fagyok, 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, nagy változás küszöbén áll az időjárás

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Mindenhol beköszöntött az igazi őszi időjárás, de jövő héten már az első fagyok is megérkeznek.

A szombati napon átvonult felettünk az a hidegfront, ami több helyen csapadékot, emellett országszerte lehűlést eredményezett, és már küszöbén állunk egy újabb nagyobb változásnak, ugyanis a jövő héten megérkeznek az első éjszakai fagyok - néhol akár 0 fok alá süllyedhet már a hőmérséklet. Ugyan mínusz fokok még csak kevés helyen várhatók, de országszerte 10 fok alá csökkenhet éjszaka a hőmérséklet, szóval kezd hideggé formálódni az időjárás.

Már úton van felénk egy újabb hidegfront is, ami várhatóan szerdán éri el majd a Kárpát-medencét, és ami újabb csapadékmennyiséget hoz magával. Addig azonban megnyugszik a légkör, száraz időre kell számítani. A hét utolsó napján erős lesz a szél, az előrejelzések szerint csak az ország középső, északi részén lehet csupán élénk a légmozgás, míg máshol 45 km/h-t meghaladó széllökésekre kell számítani.

Közben hajnalra az időjárási riasztásokat visszavonta az OMSZ, vasárnapra már egyik vármegyében sem valószínű alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség. Ugyanakkor megjegyezték, hogy északkeleten (főként a Bodrogközben), illetve a Bakonyban és az Alpokalján időnként 65-70 km/h körüli széllökések előfordulhatnak.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint vasárnap nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Kezdetben a középső országrészben, illetve hazánk keleti felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és még előfordulhat gyenge eső, zápor - egyre kevesebb helyen. Délután a Duna-Tisza közén egy összeáramlás zóna mentén alakulhat ki néhol zápor, emellett ott maradhat legtovább felhős az ég. A Dunántúlon és a keleti harmadban erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 7 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.