promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg az keres a legjobban, aki pénzügyekkel foglalkozik?

Tényleg az keres a legjobban, aki pénzügyekkel foglalkozik?

Helyi Hírek
Kategória fejléc

Az a hír járja, hogy a pénzügy nemcsak nevében hordozza a pénz szócskát, hanem bizony ami a kereseteket illeti is az egyik legjövedelmezőbb terület. Legyen szó könyvelésről, számvitelről vagy kontrollingról, ezek a munkakörök egytől egyig stabil karriert és komoly kereseti lehetőségeket biztosítanak, különösen a nagyvállalatoknál. Ahogy a világ digitalizálódik és globalizálódik, a pénzügyi szakemberek iránti kereslet továbbra is magas.

Nincs ok a panaszra a munkahelyeket illetően, a nagyvállalatoknál pedig igen szépen is lehet keresni

A pénzügyi területek mindig is fontos szerepet játszottak a gazdaságban és a cégek életében – hiszen, bármilyen csúnyán és kapitalistán is hangzik, mégiscsak pénzből élünk, a vállalatok pedig természetesen a profitra pályáznak. Nem kell Londonra, felhőkarcolókra, de még csak Budapestre sem gondolni egyből, ha nagyvállalati munkalehetőségekről ábrándozunk, hiszen vidéken is olyan cégek hirdetnek jobbnál jobb állásokat, mint például Debrecenben a BMW, az Alföldi Tej vagy épp a Teva.

Akit érdekelnek az aktuálisan nyitott debreceni pozíciók a pénzügy, számvitel, kontrolling területén, a https://debrecenallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling linkre kattintva megtalálhatja számításait, de egyéb kategóriákra is szűrhetünk a helyi munkakereső debrecenallas.hu oldalán.

Könyvelés, számvitel, kontrolling, egyéb pénzügyes pozíciók – melyek a legfelkapottabb munkakörök napjainkban?

A leginkább felkapott pozíciók között elsőre talán a könyvelői és számviteli munkákra gondolunk, teljes joggal, és ennek van is valóságalapja. De ne feledkezzünk el róla, hogy a kontrolling, az úgymond modernebb és innovatívabb típusú állások, mint az adatokkal, szoftverekkel és programokkal dolgozó pénzügyesek, közgazdászok is egyre több lehetőség elé néznek a munkaerőpiacon. A pénzügyi elemzők, akik képesek a vezetői döntéshozatalban is hasznosan részt venni, aranyat érnek a munkáltatók számára.

Persze olyan egyéb klasszikus pozíciókban is óriási a kereslet, mint az adószakértők, könyvvizsgálók és egyéb foglalkozások.

Igenis számít a diploma, a végzettség, de a nyelvtudás, a soft skillek és technológiai ismeretek is

Hiába a nagy “diploma-ellenesség” bizonyos körökben napjainkban, egyes pozíciókban alapkövetelmény és hivatalosan sem állhatunk munkába egyetemi végzettség nélkül. De a nyelvtudás is elkerülhetetlen minden nagyvállalatnál, hiszen legalább az angol nyelv ismerete alapvető, de egy-egy további nyelv, mint például a német óriási előnyt jelenthet. Ahogy egyre nagyobb szükség van a soft és hard skillek meglétére is – mint például az ügyfélközpontú magatartás, jó kommunikációs készség, tárgyalástechnika, valamint technológiai és informatikai ismeretek.