Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

2014-ben a lila táska a trendi

2014-ben a lila táska a trendi

Színes

2014-ben a lila táska a trendi

Színes

Promotions 00:00

Jogosan vetődik fel persze, hogy miféle intézmény is ez a Pantone intézet, és mégis milyen alapon határozzák meg éppen ők, hogy jövőre milyen színű ruhákban kell járnia annak, aki jól láthatóan divatos akar lenni. Nos, a Pantone intézet az úgynevezett globális színhatóság, mely folyamatosan vizsgálja, előrejelzi és persze befolyásolja is a színtrendek alakulását, valamint színszabványokat szolgáltat a tervezői ipar számára. Az intézet szakemberei egész évben kutatják a különféle művészeti ágakban, illetve a szórakoztatóiparban uralkodó irányzatokat, de figyelik a technológiai újdonságokat is ugyanúgy, mint a kedvelt utazási célpontokat vagy a meghatározó sporteseményeket, valamint általában véve a társadalmi-gazdasági folyamatokat a világban. Mindezek alapján választják ki végül azt a színt, mely szerintük a legmeggyőzőbben tükrözi az adott év hangulatát, illetve a jövőre nézve egyfajta megoldást is sugall. Ez a szín pedig jelen állás szerint bizony a ragyogó orchidea, ami azért, lássuk be, nem különösebben hízelgő a világunkra nézve.
Lila a kifutón

A jövő év tavaszi–nyári kollekcióit a divatházak már ősszel bemutatták, és túlzás volna állítani, hogy a ragyogó orchidea uralta volna a kifutókat. Konkrétan ezzel az árnyalattal a legnevesebb márkák közül a Max Mara és a Missoni divatházak kollekcióiban találkozhattunk. Lilába hajló bazsarózsaszín bukkant fel a Guccinál, míg a Blumarine ametisztlila, a House of Holland pedig püspöklila kreációkkal rukkolt elő. A Temperley Londonnál  az orchidea mint motívum is megjelent, lilában, rózsaszínben és fehérben. További divatházak is felvonultatták jövő évi kollekcióikban a lilát, azonban az előzőeknél visszafogottabb, fakó orgona-, mákvirág-, illetve akác árnyalatokban. A Lanvin viszont metálfénybe vonta a vértelen lilát, némi ironikus, nyolcvanas éveket idéző atmoszférát adva neki ezzel.

Nem maradunk persze egyedül az év trendszínével, a Pantone intézet ugyanis minden évszakra készít egy több színt felvonultató trendelőrejelzést is. Eszerint a jövő tavasz divatszíne a ragyogó orchideán kívül a szelíd kék, a lila tulipán, a bürökzöld, a paloma szürke, a homok, a frézia, a chilipiros, a celózia, valamint a kápráztató kék lesz. Ha rajtunk múlna, és még ha kizárólag ebből a felhozatalból válogathatnánk is, a ragyogó orchideát, mint 2014 trendszínét akkor is kapásból lecserélnénk a kápráztató kékre, a chilipirosra, de még a lila tulipánra is.
Forrás www.nlcafe.hu

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Style Cikkek
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!