
Magyar édességeket kóstolt egy külföldi, azonnal kiköpte az örök kedvencünket
Olvass tovább...
Furcsa híre ment a magyaroknak a nagyvilágban. Tényleg csak erről ismernek minket?
Magyarország már évtizedek óta újra nyitva van a nyugatról érkező külföldiek számára is, akik kíváncsian látogatnak Európa korábban kevésbé ismert részeire, hogy megismerkedjenek az itteni kultúrával.
Nem csupán hazánk történelme, de a szokások, a gasztronómia is színes, és aki először látogat ide, az legtöbbször mindössze egy néhány tudásmorzsából álló „alapkészlettel” rendelkezik, amiben biztosan helyet kapnak az ételeink és a nem feltétlenül fényes vendégszeretetünk.
Olvass tovább...
A legtöbben Budapestre látogatnak el, megnézik a szokásos látnivalókat, vidékre azonban már jóval ritkábban utaznak el, pedig Magyarország nem csupán a fővárosból és annak belvárosi részeiből áll, így aki hosszabb időre érkezik, érdemes kicsit messzebbre is menni, hogy többet megismerjen az országból.
Akinek erre nincs lehetősége, és csak felszínesen ismeri hazánkat, az mint az alábbi videóban is látszik, legtöbbször a „gulyást” emlegeti, ami tényleg egy fontos szimbólum, és külföldön is sok helyen ismerik a legendás ételt, valamint a magyarokkal kötik össze azt.
Ha valaki hozzánk érkezik, az első mondatok egyike között lehet a borzasztóan idegesítő hungry – Hungary „szóvicc”, a gulyás, valamint a pálinka. Utóbbi talán szükséges is ahhoz, hogy kicsit derűsebben tekintsenek ránk a külföldi látogatók.
Olvass tovább...
Nos, valljuk be, ebben azért lehet valami, több megkérdezett szerint sem vagyunk túl vendégszerető nemzet, a vidámság és a mosoly nem a magyarok legerősebb fegyvere, habár valaki azt is megemlítette, hogy nagyon tudunk bulizni – a sírva vigadás kifejezést nem véletlenül használjuk előszeretettel mi magyarok is.
A morcosság persze relatív, aki hozzá van szokva a felszínes csevegésekhez, annak valóban kellemetlen lehet, hogy Magyarországon nem igazán jellemző a céltalan jópofizás, de ezt néhány nap alatt meg lehet szokni, búfelejtőnek pedig ott a gulyás és a pálinka, aki pedig többet is meg szeretne tudni a nemzetünkről, annak csak túl kell lépni ezeken és ezer másik csodát is felfedezhet Magyarországon.