promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar sztárséf árulta el a tökéletes rántott sajt titkát, furcsa dolgot kell hozzá tenni

Magyar sztárséf árulta el a tökéletes rántott sajt titkát, furcsa dolgot kell hozzá tenni

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Furcsa dolgot kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott sajt.

A tökéletes rántott sajt titkára sokan kíváncsiak lennének, mert mindig az a probléma, hogy akárhogy próbálkozik az ember, akármibe panírozza be, akármilyen sajtot használ hozzá, valamiért mindig kifolyik a bundájából. Most egy magyar sztárséf árulta el, hogy milyen furcsa dolgot kell tenni ahhoz, hogy biztosan kifogástalan legyen a rántott sajtunk.

A sztárséf titka

Sokan ismerhetik a Facebook-ról és a TikTok-ról a privát séfet, Bálintot, aki azokkal a videóival vált híressé, amiben másokat szólít le az utcán, hogy a kedvenc gyerekkori ételeik felől érdeklődjön, majd egy óra alatt elkészíti nekik. Többek között olyan hírességeknek a gyerekkori kajáit is elkészítette már, mint az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Rákóczi Feri, Ganxsta Zolee vagy Lékai-Kiss Ramóna - utóbbinak a rántott csirkecomb sültkrumplival volt a kedvence.

Bálint séf most a tökéletes rántott sajt titkát is megosztotta a követőivel, amiben egy furcsa turpisságra hívta fel a figyelmet. Ugyanis olyasmit is kell tenni a sajttal sütés előtt, ami senkinek se jutna eszébe a konyhában.

  1. Először is a legfontosabb, hogy minőségi sajtot használjunk hozzá
  2. Panírozzunk duplán
  3. Legalább 180 fokos olajban süssük ki őket
  4. És a legfontosabb, hogy a sütés előtt 30-60 percre tegyük a bepanírozott sajtokat a fagyasztóba

Fördős Zé receptje

A Konyhafőnök zsűritagja, Fördős Zé korábban megosztott egy ínycsiklandozó rántott camambert receptjét, amihez házi áfonyaszószt ajánl.

Hozzávalók a sajthoz:

  • 2 közepes méretű camambert sajt
  • liszt
  • tojás
  • panko zsemlemorzsa (de jó a zsemlemorzsa is)
  • olaj a sütéshez

Hozzávalók az áfonyaszószhoz:

  • 400 g mirelit áfonya
  • 100 g barnacukor
  • 100 ml víz
  • 1 tk keményítő

Elkészítés: A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges. A camambert sajtot megforgatjuk a lisztben, a felvert, sózott tojásban, majd a panko morzsában. Forró, 180 fokos olajban aranybarnára sütjük őket.