Furcsa dolgot kell tenni ahhoz, hogy tökéletes legyen a rántott sajt.
A tökéletes rántott sajt titkára sokan kíváncsiak lennének, mert mindig az a probléma, hogy akárhogy próbálkozik az ember, akármibe panírozza be, akármilyen sajtot használ hozzá, valamiért mindig kifolyik a bundájából. Most egy magyar sztárséf árulta el, hogy milyen furcsa dolgot kell tenni ahhoz, hogy biztosan kifogástalan legyen a rántott sajtunk.
Sokan ismerhetik a Facebook-ról és a TikTok-ról a privát séfet, Bálintot, aki azokkal a videóival vált híressé, amiben másokat szólít le az utcán, hogy a kedvenc gyerekkori ételeik felől érdeklődjön, majd egy óra alatt elkészíti nekik. Többek között olyan hírességeknek a gyerekkori kajáit is elkészítette már, mint az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Rákóczi Feri, Ganxsta Zolee vagy Lékai-Kiss Ramóna - utóbbinak a rántott csirkecomb sültkrumplival volt a kedvence.
Bálint séf most a tökéletes rántott sajt titkát is megosztotta a követőivel, amiben egy furcsa turpisságra hívta fel a figyelmet. Ugyanis olyasmit is kell tenni a sajttal sütés előtt, ami senkinek se jutna eszébe a konyhában.
A Konyhafőnök zsűritagja, Fördős Zé korábban megosztott egy ínycsiklandozó rántott camambert receptjét, amihez házi áfonyaszószt ajánl.
Hozzávalók a sajthoz:
Hozzávalók az áfonyaszószhoz:
Elkészítés: A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges. A camambert sajtot megforgatjuk a lisztben, a felvert, sózott tojásban, majd a panko morzsában. Forró, 180 fokos olajban aranybarnára sütjük őket.