Felkerült egy magyar étel a világhírű sztárszakács oldalára, világszerte milliók készíthetik így
Olvass tovább...
Világhírű sztárszakács árulta el a tökéletes forralt bor titkát; a magyarokkal is megosztotta.
Milyen a tökéletes forralt bor? Erről sokat lehetne vitázni, hiszen ahány ház, annyi szokás, és mindenki máshogy szereti a karácsonyi forralt bort is. A legegyszerűbb persze, hogy fazékba teszünk egy kis vizet, cukrot, fahéjat, valamint szegfűszeget, és felmelegítjük. Egy másik edényben felmelegítjük a vörösbort, majd beleszűrjük a fűszeres levünket. Ezt követően felkarikázunk néhány citromot és narancsot, hozzáadjuk a borhoz, majd további 2-3 percig melegítjük. Fontos, hogy ne forrjon, mert elpárolog belőle az alkohol!
Olvass tovább...
Ez a legegyszerűbb módja a forralt bor elkészítésének, de persze vannak, akik még ezt-azt hozzátesznek, hogy ízesebb legyen. A világhírű sztárszakácsoknak is van külön receptje erre a karácsonyváró italra, most Gordon Ramsay és Jamie Oliver is elárulta a tökéletes forralt bor titkát. A nagy séfek a kamerán keresztül mutatták meg a világ nézőinek - így a magyaroknak is -, hogy ők hogyan szeretik.
A 16 Michelin-csillaggal rendelkező sztárszakács szerint az elkészítés módja, és a minőségi alapanyagok elengedhetetlenek ahhoz, hogy igazán finom forralt bort készítsünk, és ő nem is bízza a véletlenre; válogatott alapanyagai ugyan nem a magyar pénztárcákhoz van szabva, de ha valaki hajlandó egy kicsit többet rááldozni erre az italra, egyszer mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először is az összes fűszert egy szövetzsákba tesszük - jó egy muszlin kendő is, amit aztán alaposan összekötözünk -, majd a kis csomagunkat belehelyezzük a felmelegített borba. Ha ezzel megvagyunk, jöhet bele a hámozott, cikkekre vágott narancs (természetesen a héját is beletesszük). Egy teáskanál barna cukrot és egy kis friss gyömbért is teszünk hozzá - ettől lesz igazán karakteres, speciális íze Gordon Ramsay forralt borának. A bor melegítése közben figyeljünk rá, hogy ne forrjon, mert akkor elszökik az alkohol.
Hozzávaló nasinak a sztárszakács egy kis sóval, pirospaprikával és cayenne borssal megforgatott pirított diót, mandulát, mogyorót ajánl.
Jamie Oliver is imádja a jó forralt bort, de ő teljesen máshogy készíti, mint Gordon Ramsay, és ennek az az oka, hogy Jamie nagyon szereti az olasz vörösbort. Éppen ezért ezt használja alapnak, és a fűszerekhez egy kis babérlevelet is tesz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először egy szirupot főzünk, amihez úgy kezdünk neki, hogy meghámozzuk a citrusokat, kifacsarjuk a levüket, majd a cukorral közepes lángon néhány perc alatt összerottyantjuk. Ha ez kész, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat, a babérlevelet, egy csipetnyi szerecsendiót, és egy hosszában kettévágott vaníliarudat. Mindezt meglocsoljuk annyi vörösborral, ami épphogy ellepi. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha ez megvan, kicsit feljebb vesszük a lángot, és addig forraljuk, amíg valódi szirup állaga nem lesz. Ha kész, akkor ehhez jöhet hozzá a csillagánizs és a maradék vörösbor. Innentől kezdve már nem kell főzni, csak melegíteni nagyjából 5 percig.