promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elesett az orosz Rosztov-Don: képeken, ahogy a lázadó Wagner csoport a városban járőrözik
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Wagner csoport hamarosan elérte volna Moszkvát, Rosztov-na-Donba játsznyi könnyedséggel vonultak be. 

Az FSZB tagjai ma Szentpéterváron mintegy 4 milliárd rubelt (forint árfolyamon körülbelül 16 milliárd forintot) találtak Prigozsin lakásán készpénzben, melyet maga Prigozsin is elismert, ám állítása szerint ez a Wagner zsoldosok fizetése. Természetesen már megindultak a spekulációk a pénz származását illetően, állítólag ezzel bérelték fel, hogy az ország elnöke, Vladimir Putyin ellen induljon. Az orosz hatóságok fegyveres felkelés szervezése  miatt indítottak eljárást ellene, Ororszország elnöke pedig a mai nap folyamán árulónak bélyegezte korábbi szövetségesét, aki ezzel a lépésével "tőrt döfött Oroszország hátába". 

A "fake news" gyárak a mémgyárakkal karöltve beindultak, ember legyen a talpán, aki az elképesztő mennyiségű videó, fotó, és írásos anyag között eligazodik, az viszont biztos, jelenleg nem az oroszok vannak a spájzban, hanem a Wagner csapatok Rosztov-Donban, és elképesztő sebességgel és ellenállás nélkül közeledtek Moszkva felé. 

A Wagner a legmodernebb fegyverekkel rendelkezik, a konvojban található trélereken T-90S harckocsik, BMP lövészpáncélosok, valamint Pancir légvédelmi rakétakomplexum is található. Reggel Rosztovban még próbálták Prigozsint jobb belátásra téríteni. sikertelenül, ám a legfrissebb információk szerint a fehérorosz elnökkel, Lukasenkával való tárgyalás után Prigozsin megfordította a konvojt, és felmerült a lehetősége, hogy "békés" úton sikerüljön megoldani ezt az ellentétet. 

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás