promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 meglepő mód, hogyan fejezik ki az állatok a szerelmet - nem fogod elhinni
Fotók & Programok
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miközben mi emberek a megújulás és a szerelem évszakát ünnepeljük, tanulhatnánk egy-két dolgot az állatvilágtól. A madarak extravagáns táncmozdulataitól kezdve az emlősök finom illatjelzéséig az állatoknak is megvan a maguk egyedi módja , hogy kiszemeltjük tudtára adják tetszésüket. Íme néhány a leglenyűgözőbb példák közül:

1. Madarak: Táncolj a szívükbe
Ha szerelemről van szó, a madarak az állatvilág leglátványosabb teremtményei közé tartoznak. A darvak bonyolult udvarlási táncától kezdve a papagájok szinkronizált szárnycsapkodásáig a madarak tudják, hogyan kell ellopni a show-t. A hím madarak gyakran használják színes tollazatukat és bonyolult táncmozdulataikat, hogy lenyűgözzék a nőstényeket, és elnyerjék vonzalmukat. 

2. Méhek: Vigyél virágot
A méhek számára a szerelem a virágokról szól. A hím méhek gyakran járőröznek egy adott virágfolton, várva a nőstényt. Amikor a nőstény megérkezik, a méhpár ott és akkor párosodik vele. De nem csak a párzásról van szó - a hím méh a nősténynek virágot is hoz szeretete jeléül. 

3. Majmok: A masszázs vagy "birizgálás" ereje
A majmok órákat töltenek egymás tisztításával, kiszedik a bolhákat és kullancsokat, és kisimítják egymás szőrét. Ez nemcsak a majmok tisztán tartásában és egészségének megőrzésében segít, hanem erősíti a társas kötelékeket is. 

4. Emlősök: Illatok rétegzése 
Sok emlős a szagjelzéssel vonzza a társakat, és igyekszik területet kijelölni. A hím nagymacskák például vizelettel jelölik meg a területüket, és az arcukat a fákhoz dörzsölik, hogy terjesszék az illatukat. Ezzel nem csak a nőstények tudják meg, hogy a közelben vannak, de más hímeket is figyelmeztetnek, hogy maradjanak távol. 

5. Halak: Az érintés ereje
A halak számára a szerelem az érintésről szól. Az ívási időszakban a hím halak a nőstényeket lökdösik és cirógatják, hogy rávegyék őket az ikrák kibocsátására. Egyes halfajok még a testüket is egymáshoz dörzsölik, hogy stimulálják egymást és szinkronizálják szaporodási ciklusukat. 

Összefoglalva, az állatvilág tele van a szerelem és az udvarlás lenyűgöző példáival. Legyen szó táncról, virágokról, tisztogatásról, illatokról vagy érintésről, az állatoknak megvan a maguk egyedi módja a szeretet kifejezésére. 

Borítókép:  profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás