promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij titkos küldetése a frontvonalbeli csapatoknál: Nem fogod elhinni, mit tett!
Fotók & Programok
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn meglepetésszerű látogatást tett a csapatoknál a Bakhmut város melletti frontvonalon, ahol az ukrán erők hónapok óta védekeznek az intenzív orosz támadások ellen.

Zelenszkij látogatását a közösségi médiában jelentette be, ahol magasztalta az ukrán harcosok hősiességét. Találkozott katonákkal is, és bejárta a térségben lévő katonai állásokat.

Az ukrán elnök csodálatát fejezte ki a csapatok bátorsága és ellenállóképessége iránt a megpróbáltatásokkal szemben, és megígérte, hogy biztosítja számukra a szükséges támogatást a harcuk folytatásához.

"Hősiességük és önfeláldozásuk mindannyiunk számára inspirációt jelent" - mondta Zelenszkij nyilatkozatában. "Soha nem fogjuk elfelejteni a szolgálatukat és a hazánk iránti elkötelezettségüket. Ezekben a nehéz időkben mellettük állunk, és továbbra is biztosítani fogjuk számukra a szuverenitásunk és függetlenségünk megvédéséhez szükséges forrásokat"."

Zelenszkij látogatása egyúttal megelőzi a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozóját, amelyre várhatóan a következő hetekben kerül sor. Ez a találkozó lesz az első személyes megbeszélés a két vezető között azóta, hogy Zelenszkij 2019-ben hivatalba lépett.

Az ukrán elnök azt mondta, hogy reméli, a találkozó segít majd enyhíteni a két ország közötti feszültséget és véget vethet a kelet-ukrajnai konfliktusnak.

"Békés megoldást kell találnunk erre a konfliktusra" - mondta Zelenszkij egy nemrég adott interjúban. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy örökké harcoljunk. Meg kell találnunk a módját annak, hogy békét teremtsünk a földünkön és a népünk számára".

Zelenszkij Bakhmutban tett látogatása a fronton harcoló ukrán csapatok iránti elkötelezettségét bizonyítja. Egyúttal üzenet Oroszországnak, hogy Ukrajna kész megvédeni szuverenitását és függetlenségét, és hogy nem hátrál meg az agresszióval szemben.

Borítókép:  profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás