promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országszerte félárbocra eresztették a zászlókat a Görögországban

Országszerte félárbocra eresztették a zászlókat a Görögországban

Fotók & Programok

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tragédia sújtotta le Görögországot, halálos vonatütközés történt az ország középső részén.

Az eset a kora reggeli órákban történt, amikor egy Athénból Szaloniki felé tartó személyvonat frontálisan ütközött egy Szaloniki és Larisza között közlekedő tehervonattal. A balesetben legalább 32 ember vesztette életét, további 85-en megsérültek. Ez a baleset az elmúlt évtizedek legtragikusabb vasúti balesete Görögországban.

Az eset Larisa városának közelében történt, az ütközés okát jelenleg is vizsgálják. A vonatokat üzemeltető állami tulajdonban lévő Görög Vasúti Szervezet (OSE) nyilatkozott az eset kapcsán; a személyvonat kisiklott és összeütközött a szembejövő tehervonattal. Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy a két vonat súlyosan megrongálódott, sokan beszorultak és megsérültek.

A mentőszolgálat gyorsan kiérkezett a helyszínre és a sérült utasokat a közeli kórházakba szállították. A mentők fáradhatatlanul dolgoztak, hogy kiszabadítsák a roncsok közé szorultakat. A görög kormány gyásznapot hirdetett, és az áldozatok iránti tisztelet jeléül országszerte félárbocra eresztették a zászlókat.

 

Borítókép:  profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás