promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Omán: A Közel-Kelet rejtett gyöngyszeme
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az "Ezeregyéjszaka földjeként" ismert Omán gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Nizwa ősi erődítményeitől Muscat vibráló szukáiig az ország tele van lenyűgöző látnivalókkal és hangokkal.

Íme Omán, a Közel-Kelet rejtett gyöngyszeme, amely az Arab-félsziget délkeleti partvidékén található. Sajnos gyakran figyelmen kívül hagyják a feltűnő szomszédja, Dubai javára, pedig a természeti szépség, az ősi kultúra és a modern kényelem egyedülálló keverékét kínálja.

Omán egyik fénypontja a lenyűgöző természeti szépsége. A szalalahi fehér homokos strandoktól a Hajar-hegység zord csúcsaiig mindenki számára van valami. Úszhat a kristálytiszta wadikban (természetes medencékben), felfedezheti a sivatagot egy teveszafarin, vagy túrázhat a régió leglátványosabb tájain.

Omán az ételek szerelmeseinek paradicsoma is, gazdag kulináris örökségével, amely számos fűszert, gyógynövényt és ízt tartalmaz. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja az olyan hagyományos ételeket, mint a shuwa (lassan főzött bárányhús) vagy a machboos (fűszeres rizs hússal vagy hallal).

 

Borítókép:  profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás