promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
10 érdekesség, amit nem tudtál a Mr. Bean sztárjáról

10 érdekesség, amit nem tudtál a Mr. Bean sztárjáról

Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ma van Rowan Atkinson születésnapja, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. Sokan csak Mr. Beanként ismerik Rowan Atkinsont, pedig már előtte is volt egy ikonikus alkotása, a Fekete Vipera című komédia sorozat – a modernebb közönség pedig jó eséllyel Johnny English-ként is ismeri őt.

2. 2001-ben Rowan Atkinson éppen repülőn utazott a családjával, mikor a pilóta elájult, de a színész átvette a helyét, és egészen addig vezette a gépet, amíg magához nem tért a kapitány.

3. Vilmos herceg és Katalin hercegné, illetve Károly herceg és Kamilla hercegné esküvőjén is ott volt Rowan Atkinson – sőt, Harry herceg és Meghan Markle esküvőjére is meghívták.

4. Rowan Atkinson volt az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökének, Tony Blairnek az iskolatársa.

5. Mr. Beant (magyarul: Bab urat) eredetileg Mr. White-nak (Fehér úrnak) hívták volna, majd Mr. Cauliflowernek (Karfiol úrnak), de végül a Mr. Bean nyert.

6. Rowan Atkinson gyerekkora óta dadog, és ezt még most sem sikerült teljesen leküzdenie, ezért sem szeret interjúkat adni.

7. A rádióban kezdte a professzionális karrierjét Rowan Atkinson: a BBC 3 adón volt saját, humoros műsora, a The Atkinson People, amiben kitalált történelmi személyiségekkel beszélgetett, de persze ő alakította őket.

8. Rowan Atkinson imádja az autókat, gyűjti is őket, és már hatalmas kollekcióval rendelkezik – de a Porsche enyhén szólva nem a kedvence.

9. Kevesen tudják, de Rowan Atkinson szerepelt egy James Bond filmben Sean Connery oldalán – bár az 1983-ban bemutatott Soha ne mondd, hogy soha című alkotás nem tartozik a hivatalos szériához.

10. Mr. Bean szinte egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán szólal meg, és ez azért van, mert Rowan Atkinson azt szerette volna, hogy a világ minden részén ugyanúgy élvezhessék az emberek a karakter mókás kis kalandjait.

Nézd meg galériánkat Rowan Atkinsonról, aki ma lett 68 éves:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak