promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lélegzetelállító fotók kerültek elő a régi Budapestről – felismered a városrészeket?
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország fővárosa jövőre már 150 éves lesz.

Buda, Óbuda és Pest egyesülésével 1873-tól óriási fejlődés vette kezdetét Magyarország mai fővárosában. Aki arra kíváncsi, hogy mi volt előtte, az mindenképpen olvassa át a Birtokélet cikkét, ahol rengeteg érdekességet talál. Itt kiderül, hogy Esztergom volt az első főváros, Székesfehérváron pedig rengeteg koronázást tartottak.

Szóval hihetetlen belegondolni, de jövő év novemberében Budapest már 150 éves lesz. Az egyesítést követően a város gyors fejlődésnek indult és a századfordulóra igazi világvárossá fejlődött.

Magyarország fővárosában ebben az időben jelentős ipari és kereskedelmi fejlesztések zajlottak, ekkor jött létre számos közintézmény, és alakult ki a ma ismert és a Budapestet a turisták számára is oly vonzóvá tevő belvárosi városkép, sugárútjaival és impozáns palotáival.

1950. január 1-jén a Budapest környezetében lévő települések hozzácsatolásával létrejött az úgynevezett Nagy-Budapest. Bár a 20. század történelmi viharai olykor megtépázták a várost, mára ismét egy tündöklő és vibráló világváros arcát mutatja, amit imádnak a turisták.

A galériánkban most lélegzetelállító régi fotókat szedtünk nektek össze a régi Budaestről Minden városrészt felismertek?

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás