promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
43 éve halt meg Sid Vicious, a világ legbotrányosabb punkja
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már 43 éve nincs köztünk a hírhedt Sid Vicious, aki egykor a legendás Sex Pistols tagja volt.

John Simon Ritchie, vagyis Sid Vicious 1957. május 10-én született Angliában. A legenda szerint a művésznevét egy hörcsög után kapta, ami egyszer megharapta őt. 1977-ben csatlakozott a Sex Pistols nevű punk zenekarhoz, ami minden idők egyik legfontosabb bandájának számít.

A drog-, illetve alkoholproblémákkal küzdő Sid Vicious folyamatosan botrányokba keveredett, 1978. október 12-én egy átbulizott éjszaka után állítása szerint holtan találta a barátnőjét, Nancy Spungent a hotelszobájukban, aminek következtében letartóztatták őt – a lány halálát egyetlen késszúrás okozta, de a mai napig tisztázatlanok a körülmények, ugyanis rengeteg teória született, hogy valóban ő ölte-e meg, vagy más.

Sid Vicious óvadék ellenében 1979. február 2-án szabadult a börtönből, és aznap túladagolta magát. Búcsúlevelében azt kérte, hogy temessék Nancy Spungen mellé, de ez vallási okokból nem jött össze.

Nézd meg galériánkat a 21 évesen elhunyt Sid Viciousről, akinek a történetét már több alkotásban is elmesélték – többek között Gary Oldman is alakította őt egy filmben:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás