promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Goldie Hawn: 3+1 érdekesség a szülinapos színésznőről, aki egykor egész Hollywoodot a markában tartotta a szépségével
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma ünnepli 76. születésnapját Goldie Hawn, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet!

1. Az 1945. november 21-én született Goldie Hawn nevéről sokan azt hiszik, hogy csupán művésznévről van szó, és azért „goldie/aranyos”, mert cuki volt és szőke hajjal rendelkezett – de neki tényleg ez a neve, vagyis pontosabban: Goldie Jeanne Hawn.

2. Az egykor szexszimbólumnak számító Goldie Hawn számára sokáig a tánc volt a szerelem, majd színészkedni kezdett, 1970-ben Oscar-díjat nyert A kaktusz virága című filmben nyújtott alakításáért, de két évvel később majdnem mindent hátrahagyott, hogy énekesnő lehessen – meg is jelent akkor egy albuma, de végül úgy döntött, hogy marad a színészkedésnél.

3. Eddig összesen kétszer házasodott Goldie Hawn, a második férjétől született két gyermeke (akik közül az egyik a szintén világhírű színésznővé cseperedett Kate Hudson), de végül mégis Kurt Russell mellett találta meg az örök boldogságot, akivel ugyan nem keltek egybe, de már 38 éve együtt vannak és van egy közös gyermekük is, Wyatt Russell, aki úgyszintén színészi pályára lépett.

+1: Goldie Hawn legelső színházi szerepe Júlia volt William Shakespeare Rómeó és Júliájában, amit 1961-ben mutattak be Virginiában.

Nézd meg galériánkat a ma 76 éves Goldie Hawnról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás