promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges, ritkán látható képeken a Szabadság-szobor, amit ma 135 éve lepleztek le
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

135 évvel ezelőtt leplezték le a New Yorkban található Szabadság-szobrot, ami az Egyesült Államok egyik legjellegzetesebb műemléke.

New York gyakorlatilag felismerhetetlen lenne a Szabadság-szobor nélkül, ugyanis a talapzattal együtt 93 méter magas műremek utánozhatatlan hangulatot és arculatot ad az Egyesült Államok egyik legaktívabb városának. Számtalan sorozat, film, videóklip és egyéb alkotás helyszínéül szolgált az utóbbi évtizedekben, és turisták millióit varázsolja el évről évre.

A rézből készült, acélvázas Szabadság-szobor 1885. június 17-én érkezett darabokban New Yorkba, majd ma 135 évvel ezelőtt, 1886. október 28-án leplezték le a nagyközönség előtt. A franciák ajándéka volt az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából, illetve hogy ezzel állítsanak emléket a két nemzet közötti barátságnak.

A hivatalosan New Yorkhoz tartozó Liberty Islanden található, lehengerlő szépségű Szabadság-szobor azóta is mindenkit lenyűgöz – ha szeretnéd úgy látni a műemléket, ahogy eddig talán még soha, akkor mindenképp érdemes átböngészned a galériánkat:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás