promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
27 éve ezen a napon mutatták be a Ponyvaregényt – fotók
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Legalábbis Amerikában, nálunk egy évvel később tavasszal debütált Quentin Tarantino filmje.

Továbbra is nagy a vita a rajongók és a kritikusok között egyaránt, hogy a Ponyvaregény, vagy a Kutyaszorítóban Quetin Tarantino legjobb filmje. Ráadásul még van egy harmadik tábor, akik mindig megemlítik a Jackie Brown zsenialitását.

Mindenesetre a Ponyvaregény lett az, ami óriási hatással volt a popkultúrára, és a mai napig idézünk belőle, valamint a többség el tudja mondani, hogy mi a kedvenc jelenete a filmből.

Az alkotás mindössze 8 millió dolláros költségvetésből készült, és még olcsóbban is kijöhetett volna, ha Bruce Willis gázsija nem nyomta volna meg. Tarantinónak amúgy tényleg a színészeket kellett kifizetnie, a többit megoldotta a maradék 3 millióból.

És mekkorát tud tarolni a film, amiben összesen 265 alkalommal hangzik el a „f.ck” kifejezés? Óriásit! A bemutató előtt már a kritikusok is az egekbe emelték a Ponyvaregényt, ami végül 213 millió dollárt hozott.

Ha egy társaság leül sörözi, és szóba kerül a Ponyvaregény, akkor mindig feljön az a téma is, hogy mi lehet az aktatáskában. Nos, Quentin Tarantino lenyilatkozta, hogy az van benne, amit a nézők akarnak.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás