promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
95 éves lett Micimackó – Íme 3+1 érdekesség a mézkedvelő medvéről!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de Alan Alexander Milne gyermekkönyve, a Micimackó 1926. október 14-én, 95 évvel ezelőtt jelent meg – ennek örömére összeszedtünk pár érdekességet mindenki kedvenc medvéjéről!

1. Micimackó (angolul: Winnie the Pooh) karaktere valós alapokon nyugszik, ugyanis az író, A. A. Milne gyermekének játékmacija volt, akit először Edwardnak hívtak – de miután elmentek a Londoni Állatkertbe, és megismerkedtek egy Winnie nevű feketemedvével, a kisfiú átkeresztelte a maciját.

2. Micimackó ikonikus kinézete a Disney-nek köszönhető, ugyanis a figura alapból nem viselt ruhát, de 1932-ben a legendás Stephen Slesinger úgy döntött, hogy feldobja egy piros pólóval – és végül az egész világ így ismerhette meg igazán a mézkedvelő medvét.

3. 2016-ban Micimackó és II. Erzsébet közös történetben szerepeltek, mivel mindketten 1926-ban születtek, így együtt ünnepelték a születésnapjukat – ráadásul az alkotásban Micimackó az eredeti, póló nélküli kinézetével látható, ezzel tisztelegve A. A. Milne előtt.

+1: Angliában hivatalosan is létezik a Micimackó-nap, amit minden évben, január 18-án tartanak – A. A. Milne születésnapján.

Nézd meg galériánkat A. A. Milnéről és a ma 95 éves Micimackó című gyermekkönyvről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás