promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Méhek lepték el egy étterem konyháját, és nem is akarják kirakni őket - fotók
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hatalmas fészket Thaiföld egyik éttermében fedezték fel.

Egyre nagyobb gondot jelent számunkra, hogy pusztulnak a méhek. Mára teljesen feltérképezték a kutatók, hogy ezek a kis lények mennyire fontosak az ökológiánk számára.

Nagy István a 33. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján azt mondta, köszönet illeti a magyar méhésztársadalmat az elmúlt egy év nehézségei, a koronavírus okozta járvány és az időjárási körülmények ellenére tanúsított helytállásért, hiszen a méhészek a beporzás biztosításával és a méztermeléssel olyan nagy szolgálatot tettek a magyar mezőgazdaságnak, ami pénzben nem kifejezhető.

Thaiföldön közben különleges helyen, egy étterem konyhájában találták meg a helyüket a méhek. A kis lények egy edényszekrényben raktak fészket, ami akkorára nőtt, mint egy görögdinnye.

Mi Meemuk, az étterem szakácsa akkor bukkant rájuk, amikor a szekrényeket takarította. Az étterem tulajdonosa először el akarta távolítani a kaptárt, de aztán meggondolta magát, mivel a rovarok sosem ártottak senkinek, ráadásul szerencsét hoznak, mivel amióta ott vannak nem csökkent, hanem inkább nőtt a forgalom.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás