promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápa először látogatott Budapestre - Képek az érkezésről
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Budapestre Ferenc pápa, a 84 éves katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapján érkezett hazánkba. Ferenc pápa szeptember 12-én vasárnap reggel a római Fiumicino repülőtérről szállt fel egy Alitalia-géppel, és 7:45-kor landolt Budapesten. 

 A repülőtéren Semjén Zsolt Magyarország nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesét, Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket, Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét és Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát is lehetett látni a fogadóbizottságban.

Ferenc pápa 08:45-kor a Szépművészeti Múzeumban találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder János köztársasági elnökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival, a protestáns és zsidó vallási vezetőkkel.

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében, a pápamobilon utazva találkozik a magyar hívekkel a Hősök terén. Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje, a statio orbis 11:30-kor kezdődik. A mise és az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa a repülőtérre megy, ahonnan Pozsonyba utazik – városnézésre nem lesz ideje. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 14:30-kor lesz a búcsúztatója, és 15:30-kor érkezik Pozsonyba a négynapos szlovákiai látogatásra a Vatikán honlapja szerint.

Noha alig néhány órás villámlátogatásról van szó, mégis történelmi pillanat a mai, hiszen Ferenc Pápa először látogatott Magyarországra. Hazánk az 53., Szlovákia az 54. ország, ahova Ferenc pápa elutazik a 2013-as megválasztása óta. A katolikus világtalálkozó legnagyobb eseménye a vasárnapi záró mise, erre több mint 75 ezer hívő regisztrált, de több csoport jelezt, hogy regisztráció nélkül megy el a misére.

Magyarországra utoljára a kilencvenes években utazott ide az akkori pápa, II. János Pál. 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás