promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma 15 éve hunyt el Steve Irwin – Íme pár különleges pillanat a krokodilvadász életéből!
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már 15 év eltelt Steve Irwin tragikus halála óta, ezért most egy különleges galériával emlékezünk meg Ausztrália leghíresebb természettudósáról.

Steve Irwin 1962. február 22-én született Ausztráliában, és már gyerekkora óta szerette az állatokat, ugyanis a szüleinek hüllőparkjuk volt, így a híresség közöttük nőtt fel. 1991-ben ismerkedett meg feleségével, Terrivel, akivel a nászúton szinte végig krokodilokra vadásztak, és erről videót is készítettek – ez lett az 1996-ban indult, nagysikerű A krokodilvadász című természetfilm-sorozat alapja.

Steve Irwin hamar meghódította a világot a vidám, energikus stílusának, jópofa szövegeinek és az állatok iránti hatalmas szeretetének köszönhetően, ami minden műsorából átjött, és még Sir David Attenborough is elismerően nyilatkozott róla – bár 2004-ben nagy port kavart, mikor a mindössze 1 hónapos kisfiával a kezében etette az éhes krokodilokat, hiszen sokak szerint veszélybe sodorta ezzel a babát.

A kedvelt természettudós rengeteg kockázatos dolgot bevállalt élete során, hiszen sosem félt még a legvérszomjasabb állatok megközelítésétől sem, és talán pont emiatt szerették őt olyan sokan.

Steve Irwin 2006. szeptember 4-én hunyt el forgatás közben, mikor egy tüskés rája megtámadta őt, és megszúrta a mellkasa bal oldalát, ami végül a halálát okozta. Munkája és szellemisége tovább él gyermekeiben, akik szintén nagy állatkedvelők, és édesapjukhoz hasonlóan próbálják megmutatni a világnak a természet szépségeit.

Nézd meg megható galériánkat a ma 15 éve, mindössze 44 esztendősen elhunyt Steve Irwinről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás