promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
61 éves lett Antonio Banderas, Hollywood egyik legszexibb férfija – képek
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de a Desperado jóképű sztárja, Antonio Banderas ma ünnepli 61. születésnapját – ennek örömére összeállítottunk róla egy remek galériát!

José Antonio Domínguez Bandera, vagyis művésznevén Antonio Banderas 1960. augusztus 10-én született Spanyolországban. Gyerekként focista akart lenni, de eltört a lába, és végül színészi pályára lépett, miután megnézte színházban a Hair című musicalt. 22 évesen kapta élete első filmszerepét, majd a legendás Pedro Almodóvarral közös alkotásai hozták meg neki az átütő sikert, és a '80-as évek végére Európa egyik legismertebb, sokak által legszexibbnek tartott színésze lett.

Antonio Banderas 1992-ben tört be Hollywoodba, miután szerepet kapott A mambó királyai című filmben, és innentől kezdve nem volt megállás (még annak ellenére sem, hogy akkoriban egy szót sem tudott angolul): jött a Philadelphia, Interjú a vámpírral, Desperado, Bérgyilkosok, Evita és egyebek között a Zorro álarca – utóbbi kettőért Golden Globe-díjra jelölték, amit még három jelölés követett az évtizedek alatt.

Rengeteg sikerben szerepelt a ma 61 éves Antonio Banderas, és már számtalanszor bebizonyította, hogy ő nem csupán egy szépfiú, hanem tehetsége is van: 2020-ban például a Fájdalom és dicsőség című, Pedro Almodóvar által rendezett drámáért Oscar-díjra jelölték.

Nézd meg a születésnapos Antonio Banderasról készített galériánkat:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás