promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nagy vonatrablás: egy apró baki miatt buktak le Anglia leghírhedtebb bűnözői – képek
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagy vonatrablás 58 évvel ezelőtt történt, és máig nem sikerült teljes mértékben megoldani a rejtélyes ügyet.

1963. augusztus 8-án hihetetlen bűncselekmény rázta meg Angliát, ugyanis a hírhedt Bruce Reynolds és ismeretlen létszámú bandája óramű pontossággal megállították a Glasgow-London postajáratot egy hamis piros lámpával, majd ártalmatlanná tették a vasutasokat, és elraboltak 2,6 millió angol Fontot (ez az összeg akkoriban hatalmas volt, ugyanis manapság ez a pénz nagyjából 50 millió Fontot, vagyis több mint 1 milliárd forintot érne) – így született meg A nagy vonatrablás.

A banda a menekülés alatt álca kocsikat alkalmazott, és mire a rendőrség rájött, hogy mi történt, addigra ők már rég olajra léptek a zsákmánnyal – a zseniális, rejtélyes rablás pedig igazi szenzáció lett Angliában, és állítólag olyan erejű volt, mint a Beatles-láz.

A bűntársak szétdobták egymás között a pénzt, majd megkértek valakit, hogy utolsó lépésként gyújtsa fel a rejtekhelyüket, de ez valamiért elmaradt – és ennek a bakinak köszönhető, hogy a nyomozóknak sikerült ujjlenyomatokat találniuk, és végül rábukkantak pár bandatagra, akik közül többen is átoperáltatták magukat a jussukból, nehogy bárki is felismerje őket.

Bruce Reynolds sokáig bujkált, de végül visszament Angliába, majd lebukott, mikor kapcsolatba lépett az egyik régi barátjával. 25 év börtönre ítélték, a rablás pontos részleteit pedig azóta sem sikerült kinyomozni.

Nézd meg galériánkat A nagy vonatrablásról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás