Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kíváncsi vagy, mi van a Szabadság-szobor szoknyája alatt? Most megnézheted!

Kíváncsi vagy, mi van a Szabadság-szobor szoknyája alatt? Most megnézheted!

Kíváncsi vagy, mi van a Szabadság-szobor szoknyája alatt? Most megnézheted!

Gasztro & Tourism

Promotions 05:20

Mindig is tudni szeretted volna, hogy mi van a New Yorkban található Szabadság-szobor szoknyája alatt? Nézd meg látványos galériánkat, és kiderül az igazság!

Manapság már elképzelhetetlen lenne New York a világhírű Szabadság-szobor nélkül, hiszen a talapzattal együtt 93 méter magas műremek olyan karaktert ad az Egyesült Államok egyik legpezsgőbb városának, hogy az valami elképesztő. Rengeteg film, videóklip és egyéb alkotás helyszínéül szolgált az utóbbi évtizedekben, és egyenesen megbabonázza a turistákat.

Az acélvázas, rézből készült Szabadság-szobor 1885. június 17-én érkezett darabokban New Yorkba, majd 1886. október 28-án leplezték le a nagyközönség előtt. A franciák ajándéka volt az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából, illetve hogy ezzel állítsanak emléket a két nemzet közötti barátságnak.

A New Yorkhoz tartozó Liberty Islanden található, gyönyörű Szabadság-szobor mindenkit elkápráztat, ennek örömére készítettünk róla egy izgalmas galériát, amiben úgy láthatjuk, mint még soha, ráadásul még a szoknyája alá is beleshetnek a kíváncsiskodók:

Forrás: Profimedia

További fotók erről a helyszínről