promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
110 éve alapították a Nissant – fotógaléria
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán kevesen tudják, de a Nissan név egy rövidítés, a Nippon Sangyo ipari holding nevéből tevődik össze – nézd meg galériánkat a 110 éves autógyártóról!

Az 1911-ben, Tokióban megalakított Kaishinsha Motocar Works-t 1918-ban "DAT Motocar Co." névre keresztelték át. A DAT cég neve a három alapítótag vezetéknevének első betűiből áll össze: Den Kenjiro, Aoyama Rokuro és Takeuchi Meitaro. Később a "SUN" hozzáadódott ehhez az új névhez, így hozták létre a "DATSUN"-t.

1934-ben a teljes autógyártási részleget leválasztva megalapították a "Nissan Motor Company"-t, amely később a NISSAN autóknak adta a nevét.

A II. világháború időszakában fejlődött fel igazán a vállalat, ekkor a hadsereg egyik legnagyobb repülőgép-, teherautó- és különféle gépbeszállítója volt.

A Nissan olyan autókat adott a nagyvilágnak, amit nem kell senkinek bemutatni, ilyen például a Skyline, GT-R, 370Z vagy a manapság felkapott Micra, Juke, Note és Qashqai.

Az autógyár történetének egyik kiemelkedő pontja volt, mikor 1989-ben létrehozták a saját luxusautó márkájukat, az Infiniti-t.

Nézd meg a neked összeválogatott fotóinkat a Nissan által gyártott csodákról!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás