promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rapid házasságok, szerencsejáték és atombomba-turizmus: íme a „bűn városa!”
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1905. május 15-én 110 hektár földet árvereztek el. Ez a terület később Las Vegas belvárosává vált, amelyet a szerencsejáték és a kaszinók miatt a „bűn városaként” is emlegetnek.

Las Vegas, mint település, hivatalosan egyébként csak később, 1911. március 16-án lett bejegyezve.

A város nevét egy spanyol kereskedelmi karaván tagjaitól kapta, akik a terület ritka természeti erőforrásai és kedvező adottságai miatt vegasnak, azaz a rét-nek nevezték el a helyet.

Érdekesség, hogy 1910-ben Nevadában illegálissá vált a szerencsejáték, így Las Vegasban is tilos volt pénzben játszani. A hazárdjátékok legalizálására csak évekkel később, 1931-ben került sor, mégpedig azon munkások ezrei miatt, akik a Hoover-gát építésén dolgoztak.

Az esküvő-biznisz, amelyről Las Vegas szintén ismert, csupán az 1940-es években robbant be. 

Hirtelen párok ezrei keresték fel a várost, hogy minél hamarabb összeköthessék életüket, ugyanis itt sokkal könnyebben megtehették az enyhébb törvények és a rövid várakozási idő miatt.

Az 50-60-as években a város még egy tekintetben vonzóvá vált a látogatók számára: miután megépült az amerikai hadsereg atomfegyver-tesztbázisa a nevadai sivatagban, tömegek özönlöttek a városba azért, hotelszobájuk teraszáról csodálhassák meg a közeli atomrobbantásokból keletkező látványos gombafelhőket.

Míg korábban csak kisebb méretű hoteleket építettek Las Vegasban, 1989-ben elkészült a 3044 szobás Mirage nevű szálloda, amelynek a megnyitása óta csak egyre hatalmasabb és hatalmasabb épületeket húznak fel.

Nézd meg a városról összegyűjtött képeket!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás