promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így készül Ázsia egyik legnépszerűbb étele
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert. De vajon hogyan készül?

A rizstészta készítésének Ázsiában komoly hagyománya van. A vízből és rizslisztből készülő ételt térfogatnövelő szerrel keverik el, amely így körülbelül másfél méter hosszú vékony fonalakra nyújtható és vágható.

A fonalakat ezután bambuszrudakon szárítják két napon át, majd esetenként barnára festik, végül szövik és csomagokba teszik.

Az alábbi képeken az látható, ahogy a női dolgozók az észak-bangladesi Kahaloo Upazila egyik gyárában risztésztát készítenek, szárítanak és csomagolnak.

A fotókat Abdul Momin készítette.

Nézd meg te is az elképesztő folyamatot megörökítő fotósorozatot!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás