A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert. De vajon hogyan készül?
A rizstészta készítésének Ázsiában komoly hagyománya van. A vízből és rizslisztből készülő ételt térfogatnövelő szerrel keverik el, amely így körülbelül másfél méter hosszú vékony fonalakra nyújtható és vágható.
A fonalakat ezután bambuszrudakon szárítják két napon át, majd esetenként barnára festik, végül szövik és csomagokba teszik.
Az alábbi képeken az látható, ahogy a női dolgozók az észak-bangladesi Kahaloo Upazila egyik gyárában risztésztát készítenek, szárítanak és csomagolnak.
A fotókat Abdul Momin készítette.
Nézd meg te is az elképesztő folyamatot megörökítő fotósorozatot!