promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló képek a Deepwater Horizon 11 éve történt katasztrófájáról
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2010. április 20-án bekövetkezett Földünk egyik legnagyobb környezeti katasztrófája, amely során akár 147 millió liter olaj is a vízbe kerülhetett.

Ennek oka a Mexikói-öbölben található Deepwater Horizon bányapadon történt robbanás volt. Ez volt az Egyesült Államok történelmének legnagyobb olajszivárgása.

A robbanást követően tűz pusztított a fúrótorony fedélzetén, amely a Transocean nevű vállalat tulajdonában volt, és a BP olajvállalat számára végzett kitermelést a Macondo Prospect kőolajmezőn.

A robbanás következtében 11 munkás vesztette életét, és 17-en sebesültek meg. A robbanás miatt egy mélytengeri olajömlés következett be a Mexikói-öbölben. Az esetet azóta is a világ eddigi legnagyobb olajkitöréseként tartják számon, amelyet emberi beavatkozás okozott.  A bíróság 53 milliárd dollár bírságot szabott ki a BP olajcégre, de a természeti katasztrófa felbecsülhetetlen mértékű!

A szakemberek előrejelzései szerint 50-100 évbe is telhet a helyi ökoszisztéma regenerálódása. A katasztrófáról 2016-ban film is készült Mark Wahlberg főszereplésével.

Nézd meg a megdöbbentő képeket!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás