
Iszonyatos világsztár válthatja Marco Rossit a válogatott kispadján, több név is szóba jöhet még, nagymenő nevek lehetnek a kalapban?
Olvass tovább...


A szövetségi kapitányról most kiszivárgott, mit csinál az öltözőben, amíg a csapat a pályára vonul.
Marco Rossit a magyar labdarúgó-válogatott sikerkovácsaként, egy fegyelmezett és céltudatos szakemberként ismerte meg az ország. Az olasz szövetségi kapitány minden rezdülését figyelik a szurkolók, de a magánéletéről és a szokásairól eddig keveset lehetett tudni. Most azonban egy olyan dolog szivárgott ki róla, ami teljesen új megvilágításba helyezi a személyiségét. A meccsek előtti feszült percekben, az öltöző magányában Rossi egy különleges, szinte már ceremoniális rituálét hajt végre, amiről eddig csak a legbelsőbb körökben suttogtak. Most azonban már nyíltan beszélnek róla, és a kapitány maga is elismerte a dolgot. A titok lelepleződött, és a szurkolók is megérthetik, mi ad erőt a mesternek a legfontosabb pillanatokban.

Olvass tovább...
A legtöbben azt gondolnák, hogy a meccsek előtti utolsó másfél-két órában a szövetségi kapitány a taktikát elemzi, vagy a játékosokat tüzeli. Marco Rossi azonban egészen mással hangolódik a mérkőzésekre. Amíg a csapat a bemelegítésre készül, ő rituálészerűen elfogyaszt két-három csésze eszpresszót, szigorúan cukor nélkül.
"Naponta négy-öt csészével fogyasztok kávét - ez kábé 15 éves korom óta így van. Eleinte a meccseim előtt azért ittam, hogy gyorsabb legyek a pályán, most viszont már ez átalakult azzá, hogy a játékot inkább a csapatomra bízom, a kávézásról viszont nem mondtam le" - árulta el a kapitány.
A meccsek előtti kávézás tehát egyfajta szertartássá vált számára, ami segít neki koncentrálni és fejben felkészülni az előtte álló feladatra.

Olvass tovább...
Marco Rossi igazi olasz, aki Nápolyból származik, így nem meglepő, hogy a kávé a vérében van. Azt azonban kevesen tudják, hogy már gyerekkora óta rendszeres kávéfogyasztó. Bár kilencévesen, az első kóstoláskor még nem szerette meg, azóta a szenvedélyévé vált.
A napi négy-öt csésze eszpresszó mellett a szülővárosában népszerű Caffè napoletano alla nocciola specialitás a másik nagy kedvence, ami nem más, mint egy különleges, mogyorókrémes kávé.
A kapitány számára a kávézás igazi ünnep, egy pillanatnyi megállás a rohanó hétköznapokban, amikor átgondolhatja a kihívásokat. Ez a kis, emberi szokás egy teljesen új, szerethetőbb oldalát mutatja meg a szigorú szakembernek, akit a pályán és a kispad mellett ismerhettünk meg.