promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb értelmetlen szelfi halál, hídról zuhant a mélybe egy influenszer

Újabb értelmetlen szelfi halál, hídról zuhant a mélybe egy influenszer

Borítókép:  profimedia
Celeb & Bulvár
Kategória fejléc

Kétszáz méter magas hídra mászott fel egy influenszer, az életével fizetett a szelfiért.

Lezuhant egy 26 éves brit férfi az egyik spanyolországi hídról és életét vesztette. A rendőrség szerint a szerencsétlenül járt férfi egy influenszer volt, aki azért utazott a dél-európai országba, hogy a közösségi média felületére készítsen képeket és videókat. A hatóságok nem nevezték meg az illetőt. 

Az influenszer a Castilla-La Mancha híd megmászása közben esett le. A férfi a feleségével ment a spanyol Talavera de la Reina városba, hogy látványos turisztikai tartalmat gyártson, de túl vakmerőek voltak. A település polgármestere az eset után hangsúlyozta, hogy a hídra tilos volt felmászni. A Tejo folyó felett álló Castilla-La Mancha Spanyolország legmagasabb ferdekábeles hídja.  A 192 méter magas szerkezetet 2011-ben adták át.

Az Egyesült Királyság külügyminisztériumának szóvivője azt nyilatkozta: „Támogatjuk a Spanyolországban elhunyt brit férfi családját, és kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal".

Egyre többen halnak meg szelfizés közben

Nem a Spanyolországban meghalt brit tartalomgyártó az egyetlen, aki a kezében tartott mobiltelefon miatt vesztette életét. 2018-ban Gina és Michael Kothari a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban próbált szelfit készíteni. Az indiai pár egy közismert szikla széléről zuhant a halálba, mert magukat fotózták, de közben túl közel merészkedtek a szakadék széléhez és leestek.

Ryker Gamble, Alexey Lyakh és Megan Scraper volt az a három kanadai YouTube-sztár, akik a High on Life nevű kalandcsatornát üzemeltették. A kanadai Shannon-vízesésnél próbáltak szelfizni, amikor megcsúsztak és lezuhantak. Mindhárman életüket vesztették.

Sofia Cheung egy igen ismert hongkongi influenszer volt, aki sziklamászó kalandjait osztotta meg Instagram-oldalán. Az utolsó felvételt egy sziklaszirt szélén próbálta elkészíteni egy vízesés mellett, de lezuhant és meghalt.

A mexikói Oscar Otero Aguilar esete is ismert. A férfi egy pisztollyal próbált szelfit készíteni, de véletlenül elsütötte a fegyvert és agyonlőtte magát. 

A fenti esetek után a turisztikai társaságok külön figyelmet fordítanak arra, hogy a kirándulócsoportok figyelmét felhívják a szelfizés veszélyeire. Bárkivel előfordulhat ugyanis, hogy egy hosszú út után a buszból vagy autóból kiszállva, esetleg egy fárasztó túra után romlanak a koordinációs képességei és a tájban gyönyörködve megcsúszik, megbotlik.

Forrás: Guardian