Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zenei kalandozás Grecsó Krisztiánnal és Petruskával

Zenei kalandozás Grecsó Krisztiánnal és Petruskával

Zene, Film & Kultúra

Zenei kalandozás Grecsó Krisztiánnal és Petruskával

Zene, Film & Kultúra

Promotions 18:48

Április 11-én 18 órától a Művészetek Házában Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje lesz látható, az előadás vendége Petruska.

Ilyen az, amikor két sokoldalú, kreatív, alkotóereje teljében levő, méltán népszerű művész egymásra talál. A dalszerző, szövegíró, frontember (Kistehén) és a sokkötetes író, színpadi szerző közös estje kötelező program mindenkinek, aki meg kíván győződni arról, hogy az igényes, magas nívójú kortárs művészet is lehet magával ragadóan élvezetes és szórakoztató.

A greCSÓKOLlár két nagyszerű alkotó és kiváló előadói képességekkel rendelkező színpadi ember közös gondolkodásának, párbeszédének feszesre komponált, ám számos rögtönzéssel, spontaneitással teli műsora a barátságról, szerelmekről, szeretőkről, maradásról és menekülésről, reményről és lemondásról, elindulásról és megérkezésről, otthonról és otthontalanságról szól. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák közös dalokban és új novellákban elbeszélve – hozzánk és rólunk szóló történet mindahány.

A zenés kalandozás különlegessége, hogy a hazai underground egyik legsokoldalúbb szereplője, a néhány éve remek novelláskötetet is kiadott Kollár-Klemencz László prózaíróként, a páratlanul népes olvasótáborral rendelkező Grecsó Krisztián pedig zenészként és dalszerzőként is bemutatkozik. Teszik mindezt mindennemű művészi allűröktől mentes, végtelenül vonzó, személyes hangnemben, miközben elmosódnak a műfaji különbségek, s a zenei, az előadói és az irodalmi megszólalás egymásban oldódik fel.

Az est vendége Petruska, aki igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben, és Grecsó Krisztiánnal írt közös dalaikat vidéken először Miskolcon hallhatja a közönség. Petruska 2016-ban Dal című tévéműsorban megkapta az Év felfedezettje díjat, illetve szerepelt a 2017-es Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyen is. Harmadik nagylemeze 2019. tavaszán jelenik meg.