Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miskolcot sem fogja kihagyni Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Miskolcot sem fogja kihagyni Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Helyi Hírek

Miskolcot sem fogja kihagyni Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Helyi Hírek

Promotions - 2019.06.07. 08:08

Külföldi koncertjeik után kilenc állomásos magyarországi turnén mutatja be februárban megjelent Shapeshifter című lemezét a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Június 20-28. között nyolc vidéki városban, valamint a Müpában koncerteznek.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Shapeshifter című lemezét belga ritmusszekcióval rögzítette, a négyfős felállás ugyanis előadóként és szerzőként is új lehetőségeket biztosított számukra. Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost az énekesnő még brüsszeli tanulmányai során ismerte meg.

A zenék és szövegek nagy része ez alkalommal is az énekesnő munkája, Gyémánt Bálint két dalhoz – Shapeshifter és San Fransisco – szerzett zenét, míg a Bori’s Rebel című szám szövegét Veronika testvére írta. A dalok a jazz nyelvén mesélnek történeteket arról, milyen napjainkban fiatalnak és igazi páneurópainak lenni, hogyan lehet békére, boldogságra találni a zajos városok, az olcsó repülőjegyek és a közösségi média felgyorsult világában.

A lemeznek több nyugat-európai orgánum, köztük az osztrák Concerto Magazin is maximális, öt csillagos értékelést adott. A belga Le Soir kulturális melléklete portrét készített a magyar-belga kollaborációról, míg az egyik legfontosabb német szaklap, a Jazzthing kétoldalas anyagban írt a produkcióról, megállapítva, hogy

„a quartetnek sikerül elérnie azt, amit csak igazán keveseknek”.

A csapat a kilenc állomásos magyarországi turné keretében június 23-án érkezik Miskolcra.

Legolvasottabb hírek