Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miskolcot sem fogja kihagyni Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint

Helyi Hírek

Promotions - 2019.06.07. 08:08

Külföldi koncertjeik után kilenc állomásos magyarországi turnén mutatja be februárban megjelent Shapeshifter című lemezét a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Június 20-28. között nyolc vidéki városban, valamint a Müpában koncerteznek.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Shapeshifter című lemezét belga ritmusszekcióval rögzítette, a négyfős felállás ugyanis előadóként és szerzőként is új lehetőségeket biztosított számukra. Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost az énekesnő még brüsszeli tanulmányai során ismerte meg.

A zenék és szövegek nagy része ez alkalommal is az énekesnő munkája, Gyémánt Bálint két dalhoz – Shapeshifter és San Fransisco – szerzett zenét, míg a Bori’s Rebel című szám szövegét Veronika testvére írta. A dalok a jazz nyelvén mesélnek történeteket arról, milyen napjainkban fiatalnak és igazi páneurópainak lenni, hogyan lehet békére, boldogságra találni a zajos városok, az olcsó repülőjegyek és a közösségi média felgyorsult világában.

A lemeznek több nyugat-európai orgánum, köztük az osztrák Concerto Magazin is maximális, öt csillagos értékelést adott. A belga Le Soir kulturális melléklete portrét készített a magyar-belga kollaborációról, míg az egyik legfontosabb német szaklap, a Jazzthing kétoldalas anyagban írt a produkcióról, megállapítva, hogy

„a quartetnek sikerül elérnie azt, amit csak igazán keveseknek”.

A csapat a kilenc állomásos magyarországi turné keretében június 23-án érkezik Miskolcra.

Vissza a főoldalra.
Nagy Feró: „Ezt csak mi tudjuk, maradjunk ebben!”