promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkezdődött a szúnyogirtás Miskolcon
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miskolc közterületein folytatódnak a tavaszi munkák. A takarítás, a virágágyások rendbetétele, a fa- és cserjepótlás és a fűnyírás mellett ezen a héten is irtják a szúnyogokat.

Az enyhe téli, a korai, átlagostól melegebb, majd a jelenlegi váltakozó és csapadékban bővelkedő tavaszi időjárás rendkívül kedvező feltételeket biztosít a szúnyogok számára. Az országos szintű védekezés mellett Miskolc is kiemelt figyelmet fordít a csípőszúnyog kártevők számának alacsony szinten tartására.

A szúnyogok elleni védekezés stratégiája a megelőzésen alapul, ami a felmérések adatainak kiértékelése után, optimális időben elvégzett biológiai védekezéssel, szúnyoglárva irtással valósul meg.

Áprilisban és májusban, a hónap elején már szükség volt a földi védekezésre, a biológiai szúnyoglárva irtásra. A védekezés során olyan környezetbarát készítmény kerül a tenyészőhelyek vizébe, amely kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, más élőlényekre és a környezetre ártalmatlan.

A májusra jellemző csapadékos időjárás kedvez a csípőszúnyog lárvák fejlődésének, ezért harmadszor is elvégzik a biológiai szúnyogirtást Miskolcon. A szúnyogok elleni védekezés, melynek része a tenyészőhelyek folyamatos felmérés, október 15-ig tart.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás