Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Felpörgött a miskolci turizmus

Felpörgött a miskolci turizmus

Helyi Hírek

Felpörgött a miskolci turizmus

Helyi Hírek

Promotions 07:45

Minden eddiginél több, 178 millió forint idegenforgalmi adó folyt be tavaly Miskolcon, az itt zajló fejlesztések pedig akár a duplájára is bővíthetik a város turisztikai teljesítményét a következő években.

A miskolci önkormányzat tájékoztatása szerint az elmúlt évtized fejlődését jól jellemzi, hogy a 2010-eshez képest 2,5-szeresére nőtt a bevétel, az elmúlt két évben pedig átlagosan évi 13 százalékos volt az emelkedés.

„Miskolc nagyon jó pozícióban van, a miskolctapolcai barlangfürdő a legkeresettebb vidéki úticél, megelőzve például az egri várat, a hévízi és zalakarosi fürdőket és más hagyományos »turisztikai fellegvárat« is”

– írták.

Hozzátették: ha a borsodi megyeszékhely továbbra is az élmezőnyben akar maradni, akkor a turisztikai infrastruktúra világszínvonalú fejlesztését kell folytatni. Ebbe illeszkedik az új, négyévszakos tapolcai élményfürdő 12,7 milliárd forintos fejlesztése, amely a turisták százezreit fogja Miskolcra vonzani, és önmagában megduplázhatja a város turisztikai piacát – írta az önkormányzat.

Borítókép: promotions.hu