promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A játék összeköt!”: újabb befogadó játszótér épült Miskolcon
Borítókép:  promotions.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szabadtéri játékpark megépítését a 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételéből vállalta a társaság, a már elkészült három inkluzív játszótér mellett idén további öt létesítmény átadására kerül sor.

A Szerencsejáték Zrt. felelős állami vállalatként kiemelt hangsúlyt fektet a fogyatékossággal élő gyermekek integrációjának ügyére, ezért is csatlakozott 2015-ben az európai nemzeti lottótársaságokat tömörítő European Lotteries és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közös megállapodásához, amely a fogyatékossággal élők társadalomba való beilleszkedésének elősegítését határozta meg kiemelt céljaként.

A csatlakozás után a lottótársaság konkrét vállalásokat tett arra, hogy az elkövetkezendő években miként támogatja a nemes ügyet.

A Nagykarácsony sorsjegyeken elhelyezett érzékenyítő üzenetekkel a vállalat célja a teljes társadalom megszólítása volt, az országszerte megépített játszóterek átadása azonban a legkisebbek bevonását szolgálja, hiszen a szemléletváltás folyamata akkor a leghatékonyabb, ha az már gyermekkorban megkezdődik.

A Nagykarácsony sorsjegy bevételéből 75 millió forint gyűlt össze a befogadó játszóterek létrehozására, a Szerencsejáték Zrt. most a harmadik ilyen fejlesztést adta át Miskolcon az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.

A tavaly ismét kibocsátott sorsjegynek köszönhetően a kezdeményezés 2019-ben tovább folytatódik, így a lottótársaság idén további öt befogadó játszótér megépítését tervezi országosan, hármat Budapesten, a XVIII., VIII. és IV. kerületben, illetve egyet-egyet Sopronban és Pécsett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás